August 18, 2005

FIB aktuellt september 1968 : del 2



I del 2 av inscanningen av FIB aktuellt från september 1968 blir det ett par reportage*. Det är ju trots allt för reportagen man köper herrtidningen. Jag vet att texten är lite väl liten för läsning. Men det går om man vill.

Här kan du annars ladda ner reportagen i en Pdf-fil på 9 Mb om du vill.

Det första reportaget har rubriken "Datamaskinen klarar allt - bara att välja!" och handlar om datorteknikens framsteg. "Om inte förr så kommer i varje fall 80-talets husmor att anse dataterminalen i köket vara lika självklar som telefonen är idag". Reportaget är ganska tidstypiskt, skulle jag tro.

Reportage nummer två heter "Var i Sverige får man mest för kronan?" och är en stickprovsundersökning av priser och dessas regionala variationer runt om i riket. Vad kostar en ny SAAB Sedan V4 1969 års modell (1969?!), Oxfilé, en drink, rundsmörjning? Priset på en SAAB kunde växla mellan 14.495 kr i storstäderna och 14.700 kr i Haparanda. En skillnad på 205 kronor!!! Upprörande!


*OBS! Jag vet att många är besvikna över att få tråkiga reportage istället för nakna damer. Herr Fontana till exempel. Det skulle jag också ha varit. På allmän begäran kommer därför Lillemor att dyka upp imorgon. Det är ju liksom hon som är på ängen.

---