Design: Favoritkaféer


Valand Konditori, Stockholm


"1960 fanns 5 000 konditorier i Sverige. Tio år senare vara mindre än häften kvar. Idag kan man tro att alla dessa fantastiska miljöer är borta. Så är det inte."
Ur förlagets presentation

Kondisboken av Maria Kindblom och Johan Kindblom. Fotografier av Åke E:son Lindman och Susanne Walström. Utgiven på Millhouse Förlag AB, 2003.

Boken kan bland annat köpas här.

Se fler bilder på Musselsoppans Vänner.

Barnböcker i ny tappning



Barnböcker i ny tappning

(ej för barn!)

Från JayPinkerton.com

---

taxar


fffffffffffffffff

Människor som slår sig

Om du är en person som kan finna intresse och glädje i att se andra människor slå sig så kan detta ihopkok av dylika händelser vara något för dig. Klicka här då sadist!

UPDATE: the link died

Skalbagge


Guldbaggens skapare Karl-Axel Pehrson
Andra verk av konstnären här.

Franz Kafka





Franz Kafkas dagböcker i bloggform.

Franz Kafka Biography Pictures Photo Album









Målning av Diego Manuel


---

Architecture: Biografbilder


Park Posted by Picasa

Några foton från Park, Sturegatan, Stockholm samt från Visir, Leksand.
Bilderna är hämtade från boken Biografen av Kjell Furberg.

Boken Biografen kan beställas från Arkitekturmuseet eller från Kjell Furberg.
I Stockholm säljs den i butiken Smultronstället i Filmhuset, Gärdet, samt i Moderna Museets Bokhandel, Skeppsholmen.
Utgiven 1989 av Arkitekturmuseet, Stockholm.
ISBN 91-85460-26-5

Det finska köket


Finland slår tillbaka i matkriget (SvD)


Kalakukko is traditional Savonian food made out of fish baked inside a bread. Cornish pastry in Cornwall has the same basic idea of packed lunch.

Traditionally, Kalakukko is prepared with rye flour, although wheat is often added to make the dough more pliable. The filling consists of fish, pork and green bacon, and is flavoured with dill and salt (unless the pork is already salted). After being baked for several hours, kalakukko looks much like a large loaf of rye bread, although the name implies that it is somehow supposed to look like a rooster. If prepared correctly, kalakukko will keep for a long time. The appropriate drink to accompany kalakukko is buttermilk or piimä.

The modern society finds the name somewhat amusing, as "Kala" is Finnish for "fish" and "kukko" is Finnish for "rooster". However, the old meaning for Kukko is also connected to hiding things, as in 'kukkaro' (purse).

Gary Baseman

















www.garybaseman.com

---